Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 14:15 - Четиво с продължения - Жената Есен
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 4802 Коментари: 0 Гласове:
0



Жената ЕСЕ
image От всички четири типа, есенният тип може да бъде окачествен като привлекателен хамелеон. В зависимост от това какъв стил ще избере есенната жена, тя се променя така както никоя друга.
Някои жени от този тип изглеждат завидно привлекателни и без грим, благодарение на яркия цвят на очите и косите си, други, трябва да признаем - на пръв поглед са невзрачни, но само с минимална употреба на декоративна козметика се превръщат в ослепителни красавици.

image Всички жени от есенния тип имат жълтеникаво-златисто сияние на кожата и топъл тен. Може да се каже, че цветът на лицето им се променя в зависимост от емоционалното им състояние - от прозрачно-блед (понякога с лунички в меден, ръждив цвят) до нежен оттенък на цвят шампанско. Много жени от този тип имат наситен цвят на кожата - плътно, златисто бежав или прасковен,  приближаващ се до пролетния тип, но много по-изразителен. И още едно различие - кожата на пролетния тип е покрита с розови петънца, а есенният е напълно лишен от руменина. Също така, пролетният тип се сдобива бързо със загар, а жените Есен изключително бързо изгарят на слънце.
Характерният цвят на косите при дамите Есен е рижавият: от морковено и медно-риж до кестеняво с медни оттенъци. Разбира се, срещат се и блондинки, но при всички случаи с топли, ръждиви нюанси на косата.
Както цветът на лицето, така и косите винаги са с топли оттенъци - в противположност с хладния оттенък на кожата при летния тип и пепелно-сребристите оттенъци на косите им.

Какъв цвят са очите на дамите Есен?

При много представителки на есенния тип, очите са необикновено изразителни - ярки цветове, понякога прозрачно-бездънни или лъчезарно-блестящи. Диапазонът от цветове - от лъчисто светло-синьо, кристално сиво, кехлибарено златисто до тръстиково зелено и наситено маслинено, прозрачно топло кафяво или златисто-бадемово. Типични за много представителки на този тип са златистите точици на ириса.

Топли цветове за есенния тип

image Цветовете на есента доставят същинско блаженсто - всички те са топли, земни, ясни и наситени. В зависимост от това каква кожа е на дамата Есен - светла, слонова кост или по-прасковена, могат да се избират нежни или силни нюанси.
Идеални за есенния тип са топлите шоколадови тонове, светло шампанско, златисто бежаво, керемедино и тъмно, наситено кафяво. Всички златисти или топлите червеникаво-кафеви оттенъци придават на дамата Есен потресаваща красота и сияние.
От хладните, сиво-кафеви багри на лятото, трябва да стоят по-далече, защото те им придават безкръвен и унил вид. И даже сравнително живото синьо-зеленикаво (към който именно есенният тип, често изпитва влечение) ги кара да изглеждат прекалено крещящо и не на място.
Но есенният тип има достатъчно богат избор от зелени тонове: от грахово зелено, през цвета на зелени маслини и тъмен бор.
И въпреки, че в тюркоазеното винаги има лека синева, на есенния тип този цвят изглежда наистина прекрасно.
Трябва да добавим, че наситеното ярко оранжево е именно цветът на дамата Есен. Тя е единствената, на която тази краска безкрайно й отива, без да изглежда странно. Но затова пък искрящо розовото е противопоказно! Тези розови нюанси, които подхождат на есенния тип са в топли тонове - например като розовите петънца по кайсиите, цветът на филе от сьомга и т.н. Що се отнася до червеното, там  оттенъците са - маково, доматено, медно и оранжево-червено. И дори такива специфични цветове, като горчица или жълто като царевица са сякаш създадени за есенния тип: той разцъфва в тези краски, въпреки че останалите жени изглеждат болезнено жълтеникави в тези багри.
Ако принадлежите към есенния тип, по-добре избягвайте черното и чисто-бялото - тъмно шоколадовото и млечно бялото ви отиват много повече.
Тоновете в цвят каки, гълъбово-зеленото топло-кафявото, златисто-оранжевото и керемидено-червеното са вашите идеални цветове както за облеклото, така и за грима.








Тагове:   есен,   ЧЕТИВО,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619404
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930