Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2010 22:30 - Митове за животните
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
2



Митове за животните

image

Кучетата размахват опашки, защото се радват да те видят. Това не е единствената причина да си мърдат опашките. Може да го направят, ако са уплашени или напрегнати. Махането с опашка не определя нищо само по себе си, цялостното поведение на домашния любимец също е важно. Ако кучето те хапе, сигурно не е толкова щастливо да те види.

image

Морските свинчета ядат малките си. Възможно е, но е изключителна рядкост. Те са вегетарианци. Ядат собствените си изпражнения, което е достатъчно гадно.

image

Котката мрази бебето ти и иска да го убие. Може много хора да вярват, че котките задушават бебетата като изсмукват дъха им, но вие не си внушавайте глупости. Това не значи, че котката случайно не може да стори горепосоченото (има няколко записани случая), така че дръжте котката далеч от бебешката стая през първите 2-3 месеца на новороденото.

image

Зайците трябва да ядат много моркови. Тези зеленчуци имат прекалено високо съдържание на захари за зайците. Затова гризачите изяждат само зелената част.

image

Кучетата виждат само черно-бяло. Всъщност те виждат и цветно, но не много добре. Те са слепи за червено и зелено, въпреки че лесно различават синьото.

image

Котките мъркат, защото са щастливи. Така е, но те мъркат и когато ги боли, както и когато умират.

image

Една кучешка година се равнява на седем човешки. Прекалено се опростява пресмятането на кучешките години, защото те зависят и от породата. Кучетата узряват по-бързо от хората – двегодишно куче грубо е еквивалентно на 21-годишен човек – но след това развитието му се забавя. 10-годишно куче общо взето е по-близко до човек на 50 години, отколкото на 70.

image

Звънче на врата на котката ти може да я спре да убива птици. Изглежда много котки стават по-добри в ловуването, след като ги окичиш със звънец. Така грациозните животни се учат да се промъкват без да издават никакъв шум.

image

Хамстер в колело може да бяга по 6 мили за нощ. Това е вярно, очевидно. Дали хамстерът осъзнава какво е постигнал, е друг въпрос.

image

Котките имат 9 живота. Сигурно малко хора вярват на това, защото е доста лесно да се опровергае чрез експеримент. Не е универсално вярване (в турските и арабски традиции котките имат само 6 живота), но е от стари времена. Дори и Шекспир споменава тази теория. Митът може би произлиза от това, че котките оцеляват при гибелни за хората случки – пухкавите създания могат да падат от голяма височина без да се наранят.

/по материали от интернет/























 




Тагове:   митове,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612185
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031