Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 06:30 - Имате ли гений в къщи?!
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
4



Имаме ли гений вкъщи?

Според статистиката на 50 млн. души се ражда един гений. Генетиците обаче твърдят, че от 100 хил. новородени едно е надарено свише. Всъщност няма точни критерии за определяне на гениалността. Но няма родител, който поне веднъж в живота си да не си е помислял, че отглежда вундеркинд.

Гениите са внимателни събеседници. Те проявяват интерес към всяка нова информация и любопитството им е огромно към всичко, което се случва по света. За надарените хора е характерна толерантността към чуждото мнение. Неслучайно има и такава поговорка: „Умният може да промени мнението си, глупакът – никога“. Колкото едно дете е по-близо до гениите, толкова то е по-грижливо и любвеобилно. В характера им обикновено липсват три доста неприятни качества. Те не обичат да хленчат, да капризничат и да се оплакват. Надарените са независими, способни са да се грижат за себе си и имат силно чувство за собствено достойнство. Гениите са много интересни хора, които уважават другите, но и към тях изискват да се отнасят с нужното уважение.

Повече от половината признати гении са имали среден и нисък успех в училище или са били двойкаджии. Може би защото там не им е интересно. Айнщайн например е бил смятан за посредствен ученик. За да се изяви талантът на едно дете, то не бива да скучае в училище, но и не бива да учи на предела на възможностите си. Геният може да види общото в частното и има изострено чувство за наистина важното. Признак за надареност е и необикновената способност да преодолява трудностите.

Всеки родител иска да разбере гениално ли е детето му. Затова се научете да го наблюдавате. Надарените деца с по-голямо желание се занимават със свои си „научни“ работи. Интересът им към игрите с връстниците е на заден план. Гениалността е начин да намериш нестандартни решения и да мислиш различно от установените правила. Затова и вундеркиндите имат проблеми с общуването с другите деца. Те прекалено много говорят, постоянно поправят връстниците си и вместо хумор използват сарказъм. Гениалните деца понякога могат да бъдат невнимателни, груби или своенравни. Те често предявяват прекалено много изисквания към околните и затова в живота често са самотни.

Специалистите предлагат един много лесен начин да разберете имате ли гений вкъщи. Тестът е за деца от една до четиригодишна възраст. Поставете огледало пред детето и го помолете да си покаже носа. Ако покаже носа върху себе си, значи е гений. Ако го покаже в огледалото, значи геният е скрит някъде много дълбоко.





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612159
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031