Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 12:00 - Кленов сироп... алтернативно здраве
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 3266 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 От къде произлиза

кленовият сироп

и

за какво да го използваме ?


Кленовият сироп е мощно и ефективно оздравително средство. Ако търсите най-вкусната и ефективна алтернатива за профилактика на рака, диабета и затлъстяването - кленовият сироп е добър вариант!

Кленовият сироп е подсладител, който се получава от сока на захарния клен.. Може да се използва и за приготвянето на редица ястия. Истинският кленов сироп притежава лек вкус на дърво. Има сведения, че кленовият сок е използван по същия начин от индианците още преди откриването на Америка от Колумб. През ХVІІІ в. производството на кленова захар намалява, тъй като тогава започва масовото отглеждане на тръстика, чиято захар се произвежда по-лесно и е по-евтина. Захарният клен расте само в Северна Америка. Произвежданият в Канада кленов сироп има уникални свойства - вместо вредна захароза, той съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и голямо количество полезни микроелементи. 80% от кленовия сироп в света е произведен в канадската провинция Квебек.

image

 

Кленовият сок се събира през ранната пролет - от края на февруари до края на април. Смята се, че най-сладкият сок се получава през март, когато напъпват дърветата и денем температурата е над нулата, а нощем под нея. В ствола на дървото се пробиват отверстия с диаметър 1.5 см и дълбочина 5 см, в които се вкарват тръбички, по които сокът изтича в специални съдове. Сокът се сгъстява чрез изпаряване, в резултат на което се получава кленовият сироп. Не се добавя захар. Тъй като сокът се състои от 96% вода, изпаряването и получаването на сиропа изисква продължителен период от време.

  Кленовият сироп е предпочитан от хората, които са загрижени за приема на калории, тъй като е стопроцентово свободен от мазнини и напълно органичен продукт. Кленовият сироп може да замести захарта във всички области на нейното приложение - като подсладител за горещи напитки или печени тестени изделия. Освен това може да се добавя не само към сладки, но и към месни или зеленчукови ястия.От 40 л сок се получава средно 1 л сироп или мека кленова захар. В истинския кленов сироп не се добавят консерванти, оцветители и ароматизатори. Kленовият сироп  е изключително богат на калий, калций и желязо


При избора на кленов сироп е важно да се обърне внимание на консистенцията и цвета. Сиропът трябва де е прозрачен или полупрозрачен, без утайка. Цветът трябва да е тъмно кехлибарен. Съхранява се на прохладно място, в добре затворен съд. Учени откриват в кленовия сироп над 20 антиоксидантни съединения, които са ефективни за профилактика на рака и имат силни антибактериални свойства. Кленовият сироп е богат на минерали с природен произход като цинк, тиамин и калций, както и редица биологично активни съединения, които са полезни за здравето.

 

Кленовият сироп съдържа високи концентрации на фитохормони и в частност абсцисиева киселина. Тези вещества осигуряват естествена защита срещу диабет и метаболитен синдром. Учени от Квебек са доказали, че кленовият сироп е по-ефективен в борбата срещу растежа на ракови клетки в главния мозък, простатата, белите дробове  в гърдата. Кленовият сироп е съставка на диети за отслабване. Диетата Master Cleanse, която включва прясно изстискан лимонов сок, лют червен пипер, кленов сироп и вода, е ефективен метод за бързо и значително отслабване чрез очистване на организма от пестициди и химични хранителни добавки.image


Кленовият сироп се ползва преди започване на 7-дневната лимонова диета с цел отстраняване на токсините и стимулиране на храносмилателната система. Очистването не трябва да се извършва чрез гладуване, което натоварва организма, а посредством прием на натурални храни и вода. Съботното меню за детоксикация преди същинското начало на лимоновата диета включва плодове, зеленчуци и риба, както и домашно направена лимонада от 2 супен лъжици прясно изстискан лимонов сок, 30 мл филтрирана вода и 2 чаени лъжички органичен кленов сироп, 1 щипка  канела и щипка лют червен  пипер.



За въпроси и поръчки:

Тел. за контакт :
087 9 908 120

Адрес :
гр. София,
ул. Богдан №21, ет.1






Тагове:   здраве,   сироп,


Гласувай:
8



1. stela50 - Интригуващо интересно ,полезно...
10.07.2010 12:16
Поздравления за постинга !
цитирай
2. mia2442 - 10кс
10.07.2010 12:46
не съм опитвала кленов сироп досега...
цитирай
3. divna8 - Опитайте... Аз съм го приемала и има невероятен ефект :):):) Дори вталява :)))
10.07.2010 16:41
Чудесен е на вкус и прочиства организма...
Рецептата я има в упътването за приемане на кленовия сироп.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619769
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930