Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 16:08 - Медицински хороскоп - БЛИЗНАЦИ
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 3287 Коментари: 2 Гласове:
2



ЛИЧНОТО ЗДРАВЕ Е ЛИЧНА ГРИЖА НА ВСЕКИ !

image

БЛИЗНАЦИ
(21. V - 21. VI) Девиз: “Аз знам”
Елемент: въздух
Планета: Меркурий
Цветове: жълто
Камъни: ахат
Щастливо число: 5
Хармонични знаци: Лъв, Везни, Овен, Водолей
  Цвете: момина сълза
Силни страни: литература, поезия, журналистика, чужди езици, психология, философия
Възможни здравословни проблеми: нервна система, бели дробове, рамене, ръце


image
Медицински хороскоп Близнаци

Управляваща планета: Меркурий
Противоположен знак: Стрелец
Елемент: въздух
Качество: променлив


image


Влиянието на Близнаци е свързано с плещите, ръцете, белите дробове, нервната система. Болестите на този знак са: бронхит, астма, нервни разстройства, пневмония, туберколоза. Имат нужда в храната им да се съдържа калиев хлорид. Растенията, свързани с Близнаци са: целина, хмел, валериана. Витамини от групата В, С, Е, Д. Металът на този знак е живак. Необходимо е, да включват в храната си постно месо, орехи, целина, зърнени продукти, сирене и кайсии. Трябва да развиват целеустременост, спокойствие и дисциплина. Трябва да избягват нервно изтощение и разпиляване на силите.

Почти без изключение, Близнаците са винаги напрегнати и това ги изморява душевно и психически. Те искат навсякъде да успеят, да прочетат всички книги, да обсъдят всичко, което е известно на човечеството и ако може това да става много бързо.

Потокът на нервна енергия и непрекъснато сменящия се фокус на внимание и интереси се предизвиква от тънко балансирана енергия, която в индийската астрология се нарича “ откритост към знания”. Това свойство е прекрасен признак на артистичност. Хората от този знак са склонни да виждат повече, да чуват повече, отколкото обикновения човек. Те са много впечатлителни.

Непрекъснатото състояние на свръхосведоменост изтощава нервната система. Затова на Близнаците им трябва повече сън, отколкото на средния човек, а също и ежедневни упражнения на чист въздух, които стимулират кръвообращението и укрепват белите дробове, един от най-слабите им органи. Тютюнопушенето е много вредно за Близнаците, но често между тях има страстни пушачи, поради вътрешна напрегнатост.

Макар и Близнаците да са силен и позитивен знак, те не се отличават с крепко здраве. Често са безразлични към здравето си и затова по-често се намира туберкулоза при тях. Също така са чести и нервните разстройства. Както вече споменахме на този знак са присъщи: бронхит, астма, пневмония, неврит, недобра функция на черния дроб, белодробни възпаления, болести на кожата. Някои авторитети в медицинската астрология говорят, че Близнаци, бивайки знак състоящ се от две тела, е подложен едновременно на две болести.

Природата и предназначението на знака може да се опише чрез древния език на алхимията. Живакът, символ на Меркурий – планетата на Близнаци е променлив и неуловим, като тях самите. Живакът е удивително всепроникващ, лесно минава през други вещества и е непроницаем за другите метали. Малките му пръснати частици могат отново да се съединят, точно като човешките мисли, проникващи в дълбоките тайни на природата се събират отново за да станат цялостно убеждение. Такъв е и Меркурий, пратеника на боговете, планетата на Близнаците.

Проблеми със здравето на Близнаците има, когато изпадат в душевна депресия, когато не могат да общуват, не могат да се утвърдят интелектуално или трябва да се подчинят на монотонна, ежедневна и рутинна работа. Необходима им е работа с често сменящи се събития – журналисти, търговци, интелектуалци. Повечето Близнаци обичат да говорят, но при благоприятно сложени планети, те имат какво да кажат.

Задачата на този знак е да съедини своето “Аз“ с материята. За това е нужно достатъчно количество Слънце, отдих, много светлина, въздух и чистота и непрекъснато сменящ се пейзаж – духовен или физически. Промените са им необходими като въздуха, постоянното местоживеене им е противопоказно. Това може да подкопае здравето им и да им донесе болести. Избягва се с промяна на работата, на местожителството или обкръжението. Каквато и роля да играят в обществото, Близнаците са тактични и лесни за общуване. Те трябва да помнят, че резките забележки и саркастичното остроумие може да показват блестящ ум, но не изпълняват космическото им предназначение и не повлияват нравствения облик на околните.

Авторитети в окултната астрология казват, че когато Близнаци влязат в живота на даден човек от друг знак, него го очакват големи промени. Близнаците най–трудно могат да бъдат разпознати от целия зодиак, защото типичните носители на този знак са много разностранни. Всеки от тях притежава различна характеристика и типаж. Трудно е да бъдат разпознати, защото много хора живеят съединени в едно лице.

image


ДИЕТА

Рядко можете да видите Близнаци да вършат тежка физическа работа. На тях повече им харесват занимания, изискващи бърз ум или сръчност на ръцете. Те трябва да следят за диетата си, за да дават храна на изтощената си нервна система, да увеличават жизнеността си и да регулират съдържанието на фибрин в кръвта.

В храната им трябва да преобладава – постно месо, риба, яйца, сирене, орехи и соя. Особено важна е храната, която е богата на калций, тъй като той помага за успокояването на възбудените нерви. Съдържа се в киселото и прясното млеко, листните зеленчуци и зелето. Ако е невъзможно с храната да се достави достатъчно калций, може да се допълни диетата с калциеви таблетки. За по-доброто приемане на това вещество следва да се взима и витамин Д.

Основната минерална сол на Близнаците – калиев хлорид, обикновено се съдържа в зеления грах, спанака, цвеклото, морковите, цветното зеле, царевицата, кайсиите, прасковите, сливите и ананасите. Тези зеленчуци и плодове трябва да присъстват на трапезата на Близнака. За него са полезни растенията – върба, детелина.


image






Тагове:   медицински,   хороскоп,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. deteidiot - Растенията, свързани с Близнаци ...
29.07.2010 16:19
Растенията, свързани с Близнаци са: целина, хмел, валериана. :) Ето защо толкова обичам бира :) Много интересни хороскопи. Благодаря за информацията :)
цитирай
2. divna8 - deteidiot, на мен също са ми интересни - затова запазих информацията, а сега я споделям тук!
30.07.2010 02:00
1. deteidiot - Растенията, свързани с Близнаци ...
29.07 16:19
Растенията, свързани с Близнаци са: целина, хмел, валериана. :) Ето защо толкова обичам бира :) Много интересни хороскопи. Благодаря за информацията :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619289
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930