Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 08:07 - Медицински хороскоп - ЛЪВ
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 3619 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЛЪВ (23. VII - 22. VIII) Девиз: “Аз искам”
Елемент: огън
Планета: Слънце
Цветове: жълто, оранжево
Камъни: рубин, диамант
Щастливо число: 1
  Хармонични знаци: Везни, Стрелец, Овен, Близнаци
Цвете: невен, слънчоглед
Силни страни: ръководни постове, театър, дизайн, педагогика
Възможни здравословни проблеми: сърце, глезени, гръб



image

Медицински хороскоп Лъв

Управляваща планета: Слънце
Противоположен знак: Водолей
Елемент: огън
Качество: постоянен


image


Лъвът владее сърцето, жлъчния мехур, горната част на гръбначния стълб и гърба. Болестите на този знак са: болести на сърцето, аневризъм, стенокардия, болести на гърба и гръбначния стълб. Потребност в храната на магнезиев сулфат. Витамини С и Е. Метал - злато. Трябва да включва в диетата си цитрусови плодове, яйца, морски продукти, салати, кореноплодни растения. Трябва да развива такт и внимание. Трябва да избягва самонадеяност, прибързаност и възбуда.

Този, който се е родил под влиянието на блестящата неподвижна звезда - Слънцето около което се въртят всички планети от нашата Слънчева система е надарен с огромна физическа енергия и сили за възстановяване. Слънцето е източник на жизнена енергия и регулатор на жизнените сили на Земята. Животът на Лъва се характеризира с динамична интензивност и постигане на целите. Лъвът символизира сърцето на човека и съзиданието. Основните болести на този знак са свързани с този жизнено важен орган и неговите функции: атеросклероза, стенокардия, тахикардия, аневризъм.

При неблагоприятно разположение на планетите Лъва може да бъде подложен на краткотрайни повишавания на температурата, болки в областта на гърба и гръбначния стълб, двигателни проблеми. Лъвът е склонен към ревматизъм, менингит и се чувства зле, ако е принуден да стои в препълнено с хора помещение. Обикновено те не са склонни към продължителни хронични заболявания и много бързо преминават пристъпите на болест. Хората от този знак са страстни и в работата и в развлеченията и това може да им донесе болести, свързани с излишества.

Основно правило при този знак е да се контролира отдаването на Слънчева енергия, която му е в излишък. Нужна е умереност, която трудно се постига при буйния Лъв. Той се нуждае от възстановяване, например от следобеден сън или от краткотрайни почивки по време на работа. Недостатъчния сън може сериозно да подкопае здравето и да го лиши от възможност да работи активно и да изпълнява важните си задължения.

Лъвът е силен, праволинеен, честен, великодушен, съзидателен, увличащ, предан, романтичен, проницателен, с дълбоки чувства, добър и самоуверен. Разбира се никой Лъв няма да се откаже от такава характеристика, защото обича да го ласкаят, да бъде в центъра на вниманието, но в този знак има и отрицателни страни. Има и неразвити Лъвове, които носят качествата на самото животно. При неблагоприятно разположение на звездите Лъва е по скоро високомерен, отколкото горд, груб отколкото силен, чувствен, а не влюбен, покровителствен, а не добродушен. Може и да не е преднамерено жесток, но е склонен да игнорира правата на другите и да се превърне в тиранин и притеснител.

Даже и най-благородния Лъв е ленив и има тенденция да отлага работата си от ден за ден. Естествената смелост и увереност в щастливата звезда могат да го накарат да извърши рисковани действия, както в работата, задълженията, така и в хазарта. ДИЕТА. Лъвът трябва да се придържа към диета богата на протеини и бедна на захар и тестени произведения. Наситените мазнини играят важна роля в развитието на атеросклерозата.

Лъвът е предразположен към болести на сърцето и е добре да избягва фактори като: свръх тегло, стрес, неправилно хранене. Предупредителните сигнали за необходимост от смяна на навиците са: учестено дишане, остра краткотрайна болка в задгръдната кост, сънливост и повдигане.

image



 

ДИЕТА

Постно месо, дивеч, кокоше и птиче месо, кисело мляко, сирене, яйца и соя доставят нужното количество протеини и подобряват лошото кръвообращение. 

Минералната сол на Лъва е магнезиев сулфат. Тя е важна за възстановяване на нервната система, която Лъва много щедро износва, а също и за формиране на мускулите и скелета. Тя също стимулира храносмилателната и отделителната система и помага да се образуват белтъчините. Поддържа естественото движение на кръвта. Ценни източници на магнезиев сулфат са лимоните, ръжта, бадемите, салатите, ябълките, сливите, смокините, кокосовия орех, орехите и лука.

Лъвовете рядко са алкохолици, което без съмнение е хубаво. Червеното вино е полезно за този знак, но в умерени количества, разбира се.

Най-важните витамини - С и Е е по-добре да бъдат набавяни от естествената храна, а не в синтетичен вид под формата на таблетки. Витамин С се доставя от цитрусовите плодове, шипките, а витамин Е от прорасла пшеница, салатите и растителните масла. Растенията, които хармонизират на Лъва са: копър, джоджен, магданоз, глухарче.


image






Тагове:   лъв,   медицински,   хороскоп,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Дочаках си зодията и аз....
30.07.2010 08:18
Благодаря ти ,Дивна и за музиката за релакс ...
Хубав ден и поздрави от мен !
цитирай
2. kotyopuh - Здрасти, приятелкоооо !!! Дивна ...
30.07.2010 12:11
Здрасти, приятелкоооо !!!
Дивна я "няма" - аз съм "дежурен по блог"....
И съм... леко разтревожен, Стела50?!!!
От сем. КОТКИ съм, а съм Зодия Овен?!
Кажи ми, моля те, опасно ли е за мен?!
Щото, ако едната природа надделее
Овенът едва ли още дълго ще "блее?!

Хубав ден, приятелко, от мен :):):)
цитирай
3. stela50 - Извинете ме за тази грешка ...
30.07.2010 12:39
тя си е съвсем човешка.
не е опасно ,че си овен ,
нима Лъв живее в мен ?!
Поздрави и усмивки !
цитирай
4. kotyopuh - 3. stela50 - Извинете ме за тази грешка ...
30.07.2010 12:49
Ох, отдъхнах си доволен!
Значи Котъо не е болен...
Няма бързо да се самоизяде,
ако Лъв някога в него изреве :)))))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612201
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031