Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 16:08 - Медицински хороскоп - ВЕЗНИ
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЛИЧНОТО ЗДРАВЕ Е ЛИЧНА ГРИЖА НА ВСЕКИ !



ВЕЗНИ
(24. XI - 23. X)
Девиз: “Аз се колебая”
Елемент: въздух
Планета: Венера
Цветове: светлозелено, розово, светлосиньо
Камъни: изумруд, смарагд
Щастливо число: 6
  Хармонични знаци: Стрелец, Водолей, Лъв
Цвете: роза
Силни страни: музика, живопис, дипломация
Възможни здравословни проблеми: глава, кожа, бъбреци

image
Медицински хороскоп Везни

Управляваща планета: Венера
Противоположен знак: Овен
Елемент: въздух
Качество: кардинален

image


Влияние върху бъбреците и поясната област. Болести - лумбаго, нефрит, камъни в бъбреците, захарен диабет, уремия. Потребност в храната от натриев фосфат. Растение - теменужка. Витамини - А и Е. Метал - бронз. Трябва да включва в диетата си - неизлющен ориз, риба, яйца, смокини, цитрусови плодове. Трябва да развива - самоувереност и способност да се срещне лице в лице с фактите. Да избягва прекаленото пушене, силните спиртни напитки, нерешителността и ревността.

Везните са въздушен, мъжки - положителен знак. Неговият символ са везните - равновесието и те точно определят характера и влиянието му. В реалния, земен свят Везните внасят хармония, равновесие и симетрия. Те управляват връзките между микрокосмоса и макрокосмоса, между личността и обществото, между явленията и отделните феномени.

Везните се раждат на кръстопътя на битието, затова на тях им е трудно да взимат решения, те се колебаят, размислят и се объркват, опитвайки се да решат своите проблеми със съдействието и участието на другите. Ако участниците в този процес са в конфликт, страда здравето им. Разочарованията, дори те да са само във въображението им, могат да предизвикат духовен упадък, който се задълбочава и стига до невроза или поразява бъбреците им, най-уязвимото място във физическото им тяло.

В период на стрес Везните могат да потърсят облекчение в алкохола и лекарствата, макар и по натура , да нямат склонност към пагубни навици. Организмът им се старае да съхрани химическия и хормонален баланс с помощта на собствения си потенциал. Отровите и кръвта се филтрират и извеждат чрез урината. Продължителните емоционални разстройства водят до изработка на токсини, които натоварват допълнително бъбреците. Затова, когато блюдата на везната не са в равновесие, поради душевното им състояние настъпват болестите. Тогава е най-добре Везните да се обърнат към специалист, който да възстанови равновесието между съзнание и тяло. Като правило Везните имат добро здраве, дори когато външния им вид не говори за това. Присъщият им стремеж към златната среда, обикновено води до самодисциплина и не предизвиква сериозни нарушения в равновесието и здравето им.

В началото на всяко заболяване при Везните, може да има нарушения в бъбреците и пикочния мехур, кожни обриви или силно главоболие. Ако те имат такива симптоми, трябва да се обърнат към лекар.

Астролозите казват, че Венера, която управлява Везните, им дава склонност към сладки неща, сладкарски изделия. Това може да способства за развитието на захарен диабет - една от болестите, към които е склонен този знак. Затова трябва периодично да се правят изследвания на кръвта и урината за съдържание на захар. Везните също така трябва да се пазят от склонността си към преяждане. Най-добрата и ефективна терапия за повечето неразположения на Везните е пълен отдих и отпускане в мирна и хармонична обстановка с любими хора. Везните реагират на лечебното въздействие на музиката, затова трябва да експериментират с различни мелодии и да определят кои от тях оказват отпускащо въздействие. Голяма възстановителна сила има красотата на цветовете, прекрасните произведения на изкуството и тихите разговори с хора с духовна и артистична природа.

При неблагоприятно разположение на планетите Везните са предразположени към лумбаго, ишиас, възпаление на пикочния мехур, рак, камъни в бъбреците, уремия, болестта на Брайт, захарен диабет, кисти на яйчниците.

Везните предпочитат равновесието, търсят баланса и избягват противоречията. Макар и да са носители на мира и се огорчават от спорове и разногласия, те са превъзходни адвокати на дявола във всяка дискусия. Виждат всичките страни в едно дело, но в болшинството случаи взимат противоположната позиция, заради удоволствието от доказателствата.

Подсъзнателно Везните търсят одобрението и възхищението от околните. Затова те правят често пъти това, което ще се хареса на другите, а не това което произлиза от реалността.

В любовните отношения те са меки и изтънчени. Някои представители на знака са Дон Жуани, но въпреки това, Везните гледат на брака си сериозно. Те са в състояние да сключат брак по разум и след това много години да живеят в тихо отчаяние или да се разведат.

image


ДИЕТА

Везните трябва да избягват храната към която имат слабост - екзотични храни, остри сосове, десерти и тестени произведения. Най- безопасна за тях е простата храна, обезпечаваща на организма нужните вещества и витамини. Епикурейстките рецепти е по-добре да бъдат оставени за гости. Везните трябва да се хранят в средата на миролюбиви хора, още по-добре, ако са сходни по дух. Тихата, успокояваща музика може да помогне да се разреди напрежението, ако има такова. 

Минералната сол на Везните - натриев фосфат помага на киселинно-алкалния баланс в организма и облекчава извеждането на шлаките. При неблагоприятно положение на планетите Везните изпитват недостатък на този жизнено важен елемент. За да го набавят по естествен начин в организма си, те трябва да включват в храната си - моркови, цвекло, царевица, неизлющен ориз, смокини, ябълки, ряпа, бадеми, стафиди, праскови. Растенията на Везни са - теменужка и киселец.

Неблагоприятното разположение на Венера може да се компенсира, като диетата се допълва с витамини А и Е, йод и мед. Витамин Е е особено важен като антиоксидант, помагащ на черния дроб да извършва работата си. Той играе важна роля при кожни заболявания, както и при хемороиди и разширени вени. Способства за регулиране на менструалния цикъл при жените и предотвратява безплодието при мъжа. Неговите естествени източници са - прораслата пшеница и соевото масло. Йодът е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, хормоните на която влияят върху правилния обмен на веществата. Източници на йод са морските продукти и тиквата. Медът като минерал способства за производството на червени кръвни клетки и ферменти, необходими за правилното функциониране на нервната система. Намира се в репичките, краставичките, салатите и стридите.


image






Тагове:   медицински,   хороскоп,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619625
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930