Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2010 22:00 - Вълшебният кристал - 2
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 2648 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В традициите на всички народи магическите камъни се вписват със своите необикновени целебни, защитни, антидемонични и дори съзидателни свойства. Учените отдавна са описали в дебелите си книги т.н. кристална решетка и произтичащите от нея свойства на кристалите.
От незапомнени времена се предава една и съща легенда за Светия камък, донесен на Земята от ангелите и положил началото на живота на планетата.
Според индийското виждане този камък е паднал от други светове - Чинтамани или Норба Нимпоче, според тибетците. Бил притежаван от определени личности - водачи на народите към светлината на света. Сред имената на Великите учители на тайнствената страна Шамбала са еврейския владетел Соломон, индийския управник Акбар и много китайски императори.
Според някои данни империята на Великите Монголи дължала своя разцвет и мощ единствено на притежавания от тях огненочервен вълшебен камък. За съществуването на Свещен камък свидетелства и Библията. В свещените писания на народите този тайнствен камък носи олицетворение на живата сила и мощ на Бога-Създател.
За будистите Свещеният камък Мани съдържа свещен текст на мантра и се намира на Хималаите. Всеки докоснал се до него, забравя земните желания и пороци и сияе в небесна светлина.
В Арабския Изток и до ден-днешен се почита черният Свещен камък - Кааба в Мека. Това, свещено за исляма, място е стар езически храм, в центъра на който на открито е поставен черен смолист, ухаещ на нощ неправилен камък. Неговите магически свойства носят изцеление на болните, вършат чудеса, помагат при войни и на владетели да върнат трона си. Традицията изисква да се обиколи камъка седем пъти и се постави дар на него.
В други предания Великият камък е пратен дар на хората от Орион и е представлявал "психомагнит" , действащ от разстояние върху мислите и действията на хората.
В древен Китай е служел като мощет защитен талисман, т.н. "че-кан-тан", който престоява забит 20 дни в земята след зимното слънцестоене пред входа на храма.
Още в зората на човешката история камъкът е бил боготворен и почитан като вместилище на свръхестествени сили.
Дълг е списъкът на магическите камъни, включвайки саксонските и бретонските менхири, нашите странджански долмени, изправените камъни на финикийци и далечни инки, кубове от камъни в Индия датиращи няколко хилядолетия преди новата ера, и черните камъни, олицетворение на мъжкото начало в света.
В древността се е смятало, че смарагдът, гранатът, халцедонът, планинският кристал, аквамаринът, ахатът, коралът и гагатът не само предпазват мореплавателите от бурите и морските вълни, но и ги спасяват от гибел в океанската бездна.
Смятало се е също така, че едни скъпоценни камъни са насители на нещастия (опал), а други - означават щастие,но само в определени месеци от годината: топазът през ноември, гранатът през януари и т.н.; че някои от тях предотвратяват градушки и спасяват хората от врагове, ранявания и земетресения, да предпазват от болести, лоши очи (уроки) и изобщо от всякакви беди. Ето защо надарените с такива способности скъпоценни камъни - покровители, били зашивани по дрехи, хамути и седла, вграждани в къщи и оръжия, носени под форма на различни амулети и др.

Как да заредим собствен кристал?
Може ли всеки камък да придобие магическа сила? Възможни ли са чудесата?

За да проверите това е необходимо да знаете следните тънкости по този въпрос.
На първо място трябва да се знае, че кристалите помагат, когато са поставени в чантата или ако се носят като талисман в джоба.
Ако човек е изморен е достатъчно да вземе един кристал в лявата си ръка, насочен с връхчето нагоре и друг в дясната, насочен с връхчето надолу. След около десет минути се усеща разликата в състоянието на организма.

Когато човек си избира кристал, той предпочита онзи, за който знае, че е съвместим с неговия зодиак или за месеца му на раждане. Ако нямате възможност да се сдобиете с такъв камък е достатъчно да си изберете един, на когото да се доверите. "Вашият" кристал също ще ви предпочете.

Необходимо е обаче първо да го почистите и заредите. Това е особен ритуал и изисква вашето търпение и любов. Отначало камъкът да се потапя за няколко часа в морска или подсолена хладка вода и после се слога върху парче лен, коприна или памучна материя. След като изсъхне, подръжте в ръка своя "магически" кристал и мислено го заредете с онези мисли, които ви вълнуват. Помолете го да ви пази и закриля и да ви помага в начинанията.
Ако предпочитате да носите кристал като бижу около врата, внимавайте той да няма обков, покриващ горната му част, защото няма да може да "диша".
За да се чувствате и вие добре, двата края на кристала трябва да са свободни. При това, ако връхчето му е надолу, прибирайте накита от време на време в джоба или чантата си. В противен случай е възможно да се направи пробив във вашето био поле, защото енергията изтича надолу през това връхче.
Ако имате проблеми с общуването в семейството или офиса си, най-подходящ кристал е кварцовата друза. Не забравяйте, че тук става въпрос само за естествените и необработени кристали.
Колкото по-плътен е цветът на камъка,
толкова по-успокояващ ефект има, а колкото е по-прозрачен, толкова е по-стимулиращ.

Кристалът като част от природата оказва силно въздействие върху човешкия организъм и неговия начин на живот. От опита на източните науки, както и от редица нови изследвания става ясно, че в нервните клетки се отлагат миниатюрни кристалчета - психична енергия. Тяхната роля като локатори на ориентир и здраве все повече се потвърждава от съвременната медицина. Аналогът е близък до прочутия и легендарен философски камък на алхимията. Според легендата неговата формула владеят ангелите на огъня и този камък, наричан жива вода, носи здраве и духовно просветление на своя притежател. Който се докосне до него, пречиства себе си с небесен огън, получава дълголетие и много мъдрост.
http://www.meridian27.com/fun/Kryst.htm#Lito
Петя Станева



Тагове:   Кристал,


Гласувай:
10



1. hristo27 - Благодаря за двете много полезни четива!
20.10.2010 10:37
Успешен ден от мен!
цитирай
2. umma - 1. hristo27 - Благодаря за двете ...
20.10.2010 13:00
1. hristo27 - Благодаря за двете много полезни четива!
10:37
Успешен ден от мен!
***********************************************

Радвам се, че откри нещо интересно и полезно и тук!
Усмихнат ден и Слънце в Душата :):):)
цитирай
3. bven - Много лесна и хубава техника за кристали!
20.10.2010 13:11
Благодаря ти за обичта!:))))
цитирай
4. umma - 3. bven - Много лесна и хубава тех...
20.10.2010 14:03
3. bven - Много лесна и хубава техника за кристали!
13:11
Благодаря ти за обичта!:))))
**********************************************

Хубаво е, когато всеки открива по нещо полезно за себе си.
Така знам, че гкавната цел за създаването на този блог се изпълнява, лека-полека. Хубави и усмихнати срещи, Бвен, пречистващи :):):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619327
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930