Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2011 10:22 - Продължаваме: ТЕМАТА "МАДЖУНОВ"
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 2170 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
09:57 - Маджунов-обобщения за сега 8.1.2011 г. Автор: karambol5 Категория: Лични дневници   image
Прочетен: 7 Коментари: 0 Гласове: 3

Нарочно преди да седна да пиша попрегледах пресата или поне тази, която се води като централна.
По нета я прегледах, защото вестници отказах да купувам отдавна. Причините ми за отказа - ами май се сещате.
Какво ми направи впечатление - опасенията ми, че случаят Маджунов ще отшуми за медиите се оказаха абсолютно правилни.
В момента се говори за СРС, за това кой министър кого мрази и за други дивотии. За Маджунов - стига толкова.
Дори един уж сериозен вестник като "Капитал" са си питали ушите.
Ако бях по-мнителен щях да кажа, че има нареждане да не се шуми. Според мен такова няма, просто на журналистите не им е интересно - интересни са Трактора, Дачков, Наглите, Станиша, обаче Маджунов не е.
А на мен ми е интересен. И не само на мен.
Професор Миланов се показа (виж предния постинг), за да си измие ръцете. Толкова. Другите чакали експертиза.
Без да съм лекар си мисля, че от смъртта на детето мина толкова време, че досега можеха да направят 25 експертизи, ако са искали.
Ама не искат.
Ако чакат Маджунов да се прибере от Виена, за да го питат и него какво мисли - значи наистина сме полудели.
Представете си следния случай - някой бута дете с кола (да не дава господ) и бяга. Дали ще трябва да го чакаме да се върне, за да питаме какво мисли?
Дали, ако този някой е (например) журналист като ревнем срещу него ще излезе гилдията и ще каже - Вие нападате журналистите!
Всичко, което съм написал досега не е срещу лекарите. А срещу един от тях, който се оказа безхаберник и абсолютно недоразумение.
Може ли някой от анонимните лекари в блога, които реват, че обиждаме гилдията да поясни колко време е нужна за една експертиза?
Може ли някой да обясни как при документирано източване на касата още няма заведено дело за документна измама?
Около това ми се ще да порасъждаваме повече - това не е първият и единствен случай - такава е ситуацията почти навсякъде. Пишат и надписват. Постоянно. Аз - на първо четене - се сещам за Търговище (бяха надписани безброй операции), за една зъболекарка от Ст. Загора (даваха я по телевизията - лекувала жена от Лом, която не беше стъпвала в Ст. Загора от 20 години) и така нататък.
С тези какво стана? Наказани? Осъдени?
Думата е измама и за нея има член в НК. По-интересно ли е, че таксиметраджия е взел 60 лева от летището до центъра, та за това се пише и се прави наредба, отколкото за източените милиони от Здравната каса?
Телефонните измамници, които лъжат стари хора са постянно в новините - лекарите-измамници, които крадат от всички ни - няма ги!
Катаджии като ги хванат с подкуп (често смешен, 50-100 лева) ги уволняват на секундата. Доктори с подкуп - нищо! Фалшивите болнични листове, които дърпат пари от НОИ - амии - НИЩО! Калинка, дето беше бременна с болничен лист за тежко заболяване - докторът, дето го е издал - НИЩО!
Системата е гнила. Факт. Заплащането на лекарите - не винаги е добро. Факт.
Трябва ли , обаче, да се остави системата в този и вид? НЕ! Ако аз не съм доволен от заплатата си и започна да крада - ще ме оставят ли на мира, защото парите ми били малко? (общо годините, които съм прекарал във висши учебни заведения надхвърлят времето на един доктор с три специализации).
Защо не трябва да оставяме Маджунов на мира - защото той е еманация на тази наглост! Освен, че краде (подчертавам - може да не е точно юридически, но създаване на документи с невярно съдържание с цел облагодетелстване - лично или на трети лица за мен е кражба) той е и безхаберен към пациентите си. При това към малки деца!
Поради тази причина трябва да бъде наказан! Строго! Много строго! За да се стреснат всички! Убеден съм (доколкото се занимавам с финанси), че ако се спрат течовете от Здравната каса пари има. За добрите доктори пари има.

Снощи бях на среща с адвокати. За жалост се оказа, че няма начин аз или група хора да съдим Маджунов. Ровихме в законите, гледахме практики - няма! Могат да го направят родителите на детето и държавата. Затова и ще продължа (и не само аз, надявам се) да тормозим институциите. Спорно е (их тези закони) дали можем да изискаме официално резултатите от експертизата, ако въобще е назначена. Не може и да питаме прокуратурата дали е завела дело. Въобще - не може много неща или по-точно, не може май нищо. Нямаме правен или материален интерес. Това, което ни остана е само да питаме по нета - както виждате журналистите ни отсвирват. Нито един не се поинтересува какво е материалното състояние на Маджунов (те могат да го проверят) и дали доходите му отговарят на това състояние.
Затова и ще спретнем сайт. Надявам се другата седмица да е наличен. И ще продължим да питаме - всеки ден.
Моля всички, които са съпричастни към това да се включат - кой с каквото може. НЯМА ДА СЪБИРАМЕ ПАРИ, трябва ни друга помощ - да разпространяваме, да ги ръчкаме и да имаме информация.
Някои от блогърите вече се разбрахме и го започваме.
И няма да свършим с Маджунов - след като го окошарят аз лично ще продължа да питам. Не търся публичност, а справедливост! И продължавам да вярвам, че е постижима!

п.с. Тъй като милите модератори продължават да ме крият - моля да разпространявате. Може и без линкове към мен. Въпросът е да стигне до повече хора, без значение кой го е подхванал. СПРАВЕДЛИВОСТТА Е ВЪЗМОЖНА!

ot alexalex.blog.bg



Гласувай:
13



1. sladyr4eto87 - poneje az si kypyvam vesnici ima ...
11.01.2011 10:24
poneje az si kypyvam vesnici ima cqla stranica v vesnik jenski taini .pi6e 4e doktor madjynov ot sly4aq e izlqzal v otpysk i e bil do 10 01 2011 godina v otpysk i teparva 6te se po4ne rasledvane po slu4aq . 4e dnes na 11.01.2011 6te se isly6at vsi4ki zameseni v sly4aq v parlamenta za da se razbere koi e vinovniq ta to se znae 4e e doktor madjynov. specialisti kazvat 4e toi vob6te ne e trqbvalo da q operira tozi nekadarnik i kakto se iskazva ba6tata na deteto te ve4e sa si varzali ga6tite .kypisi go i vi6 ima i o6te drygi sly4ai
цитирай
2. goran - Системата трябва да се промени
15.01.2011 09:10
Системата побърза да „накаже” доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.
Системата не иска проблеми и протести.
Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.
Системата иска да потули нещата.
Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.

Аз няма да забравя. Ще продължавам да питам, чувствам и мисля. И ще се старая да помагам – не на системата, а на себе си, на близките си, на хората и на живота.

Системата трябва да се промени – и не към по-лошо, както това ставаше в голямата си част през последните 15 години, а към по-добро.

Няма по-добър момент от ДНЕС и СЕГА – отлагане разрешаването на проблема, не помага.

„Човек може да си почива само когато е уморен.” /Думите са на бащата на Дончо Цончев/


Не бива случилото се да бъде забравено. Нещата трябва да се променят. И точно лекарите трябва да подемат инициaтивата.

Добрите лекари не бива да мълчат! Трябва да изискат от държавата да се промени системата към по-добро, за всички ни.

Имено лекарите могат и трябва да са сред първите, които искат и помагат, да си подредим дома, в частност здравеопазването. Не бива да търпят нито за миг нито неадекватни политици нито некомпетентни, неетични и арогантни "доктори" сред тях. Само така би се възстановило доверието между лекарското съсловие и всички нас.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619310
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930