Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 22:20 - ХАРЕСАНО ОТ SAMORASLA.BLOG.BG - с благодарност! / 2 /
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1679 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

09:57 - ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЧЕТВЪРТОТО ИЗМЕРЕНИЕ-
продължение

Автор: samorasla Категория: Лични дневници
Прочетен: 6 Коментари: 0 Гласове:
0



Маите наричат дните на седмицата плазми: Те са Дали, Сели, Гама,Кали, Алфа, Лими, Силио. Какво значи плазма (от гръцки: пластичност) ?

Плазмата е йонизирангаз с голяма относителна концентрация на йоните, еднаква или почти еднаква за положителните и отрицателните йони. Състоянието на плазмата се разглежда като четвърто агрегатно състояние на материята заедно с газообразно, течно и твърдо. Плазмата е най-разпространеното състояние на материята във . Среща се в йоносферата, в светкавиците, в звездните атмосфери, в планетарнимъглявини и други. Характерно свойство на плазмата е че в нея могат да възникват електромагнитни трептения на йоните с много широк честотенспектър — от звукова честота до честоти от порядъка на милиони трептения в секунда. Тя има диамагнитни свойства и е добър проводник на електрически ток. Магнитните полета също си взаимодействат с плазмата.(из бг уикипедия)

За маите 7-те дни на всяка седмица със свързани със 7-те радиални структури и представляват също така 7 аспекти на праната, а вибрационно съответстват на 7-те чакри в енергетичната система на човека.

Това подробно пояснение на думата плазма е за да ви убедя, че така използвана за мерна единица на време (ден, денонощие), много точно покрива универсалното понятие за пространствено-времеви континиум, с който човешките мисли, като форма на енергия, взаимодействат по определен начин. Пределно ясно е, че работейки спиритуално всеки ден, съответстващата на плазмата чакра ще резонира пълноценно със слънчевите, космически и галактически радиации. Забалежете, че в седмия ден на седмицата – на плазма Силио съответства Сърдечната чакра Анахата.



Второ стъпало за синхронизиране на нашата система с Вселената: Всеки ден да определяме по вече изготвения 13-лунен календар текущата Луна (месеца), поредния Лунен ден, седмица и плазма. Да откриваме цветовите взаимовръзки, размишлявайте над синхроното значение на деня. Да се вслушваме в тялото си, в чувствата и преживяванията си. Да съберем смелост и да отворим вратата към себепознанието. Всеки ден на седмицата да отключваме с ключа на съответната чакра по една от 7-те стаи на тайните си – дори най-скритите. Да ги погледнем открито и да се заемем с тяхното почистване.

И нека накрая все пак започнем нашето пътуване в Четвъртото измерение. Какво ли ще ни разкаже днешната дата от Слънчево-лунния вечен календар?

Днес е 19 ноември 2010 г. и тази дата съответства на Луна 5, ден 5, плазма алфа, гърлена чакра.(табл.1) И още: първа седмица , червен цвят, посока - изток, качество –знание, действие – иницииране. Оформя се една водеща нишка за деня: Знанието инициира видение.

Продължаваме: От изток изгрява Слънцето. То е източник не само на топлина и светлина, а и на космически еманации, на информация. „Слънцето е разум, влияещ върху всички форми на човешката дейност. Димът, изпуснат от тъмните мелници на Сатаната, както в буквален така и в преносен смисъл, причини на човечеството болест на паметта,, затъмни нашето слънчево наследство и накрая доведе човечеството до заплаха от самоунищожение”**. (Добра тема за размисъл, нали?)

На Луна 5 и ден 5( винаги е така) съответства плазма Алфа, а на плазма Алфа съответства чакра Вишудха. Днес е деня, когато е добре да прочетем повече за нея, да свържем своите преживявания, а защо не и проблеми, с нейните специфични свойства...

Вишудха - /означава чист/ Чакра на шията, Център на ларинкса, Пети енергиен център, разположен в основата на гърлото.Той символизира чистото съзнание и креативност.
На физическо ниво, той управлява изразяването, вдъхновението в речта, красноречието и усещането за съвършенство.
Контролира дейността на гласните струни, на чуването,на фаринкса и хранопровода. Вишудха чакра е символ на звука, сънуването и чистотата.
Активацията на тази чакра благоприятства за разбирането на невербалното общуване. Съотвестващите жлези са щитовидната и паративната жлеза.Всички необикновени "способности", дарби, сили, познати като сидхи са свързани с гърлената чакра.
Резултатите от медитацията върху Вишудха чакра са спокойствие, безпристрастие, приятен глас, събуждане на художественото вдъхновение, способност за вярно тълкуване на светото писание, разбиране на тайния език на сънищата.

Може би за някого днес е денят, когато да помълчи, за друг – да сподели нещо, което му тежи. За трети – да напише стихотворение, за четвърти – да обърне внимание на здравословен проблем, свързан с гърлото или хранопровода... Аз лично ще прочета няколко страници от Евангелието на Йоан – днес е денят когато способността за тълкуване е повишена. Интересни за тази цел са и следните стихове:

"Не се страхувай да изразиш мечтите си.
Знай кой си и какво искаш.
Свободен си да променяш живота си -
това е твоят живот, не животът на другите."
из Толтекска книга на мъдростта

In Lak"ech A Lak"em!
Аз съм Ти/Ти си Аз

* http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34880



**Хосе Аргуелес „Факторът Маи”



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612097
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031