Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2011 22:20 - ОЩЕ ЕДНА ЗАГАДКА
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 2425 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


"Пътя за долната земя" открил неделинецът Димитър Манолов, точно както става в приказките. Нищо неподозиращият мъж решил да разчисти един стар пън от отсечено дърво във фамилния имот в местността Манолови колиби. Извадил кютюка, разчистил и корените, а на тяхното място зейнала бездънна дупка. Благосклонната случайност на съдбата опазила неделинеца да не хлътне в отворилата се яма. За изненадващо откритата пещера Манолов съобщил в общината, защото е опасно в дупката да не пропаднат хора и добитък.

Първите опити да се установи колко е дълбока били с хвърляне на камъни. Колкото и камъни да мятали, не успели да чуят шума от удара им в дъното. Екип от общината се опитал да провери дълбочината на отвора с 16-метрово въже, но не успели да стигнат доникъде. Кметът Илия Вълчев потърсил помощта на "Гражданска защита" - Смолян. Един от служителите алпинисти се спуснал до 20 метра, но не съзрял да се очертава дъно. Чул обаче шум като от подземна река. При спускането установил, че стените на отвора са гладки като от бетон.

Тайната на находката тепърва предстои да бъде разгадана. Ще бъдат ангажирани пещерняци, които да проучат новопоявилия се подземен отвор и да установят дали е уникална пещера, или създадено от човешка ръка съоръжение с някаква цел. Засега зейналата яма е оградена и обезопасена, за да нямат до нея достъп хора и животни. Попадането в дупката категорично не води към обитавана от странни жители "долна земя", а към сигурна смърт.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/205358.html#ixzz14xIquarZ



И ЕДИН ОТ КОМЕНТАРИТЕ КЪМ НОВИНАТА:

Подземна река е то е ясно.По интересното е как първобитния човек,пък бил той и жител от началото на 20 век в най-добрия случай е съградил стените на този бездънен бунар.Още по-интересно е дали реката е река или канал дело на човешка ръка и ще съумеят ли да проследят от де иде и къде отива,защото колкото и да са странни чудесата на цивилизацията,водата и тока винаги търсят най-краткия път към земята! Или иначе казано тази вода за да тече на такава дълбочина,значи идва от високо и отива по пътя на логиката към още по-дълбоко,но аз лично не бих си заложил главата за това,понеже ако се влива от много високо е възможно някъде да излиза на повърхността-те това място ми е интересно къде е! Някои хора замечтано гледат бъдещето в което виждат как мегапроекта им докарва вода за Пловдив от язовир Въча,ха да видим сега дали няма да изскочи заек от този храст и те да понаучат нещо.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/205358.html#ixzz14xLAQDtY




Тагове:   още,   загадка,   една,


Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619392
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930