Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 11:09 - МОЖЕ И ДА НЯМА ...утре
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 2916 Коментари: 0 Гласове:
3





Едно днес е повече от две утре

Живеем в една странна държава, в един странен свят. Животът ни протича точно като едно състезание. От „старта“ до „финала“ на тази бясна надпревара човек с всички сили се бори да бъде първи, с цената на всичко иска точно той да е победителят… Но препускайки в това състезание, хората съвсем забравят за истински ценните и важни неща: щастието, любовта, семейството, децата. И защо ?… Тези неща са по-маловажни от безконечния стремеж към натрупване на пари? Дотолкова хората са се вглъбили в идеята да осигурят своето бъдеще, че просто забравят да живеят. Но май това никой не го осъзнава вече. Явно желанието за пари, власт и надмощие достатъчно надълбоко се е наслоило в обществения бит и култура.

Всеки ден, разхождайки се по улиците, срещам замислени лица, живеещи в утрешния ден. Но се чудя как биха се почувствали тези лица, ако разберат, че няма да има утрешен ден… Не бих искала аз да се почувствам по този начин.

Затова запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги. Отделете повече време на тези, които все още ви гледат отдолу-нагоре, защото това малко човече скоро ще порасне и няма да е до вас повече.

Отделете повече време на щастливите мигове, прекарани с добрите приятели, защото именно точно тези мигове предизвикват щастливата усмивка в човека, който наближава „финала“ на своето „състезание“, а не всичките коли, яхти, вили, банкови сметки или натъпканите буркани с пари под леглото, на което лежи.

Затова какъвто и да е животът, каквото и да ви предлага, насладете му се добре – няма да има втори. Не гледайте непрекъснато в утрешния ден в очакване да получите от бъдещето нещо по-добро от сегашния момент.

Всеки ден е подарък, всеки миг – щастие.

Едно днес е много повече от две утре.

Може и да няма утре…


/неизвестен - за мен - автор.../












Тагове:   може,   утре,   няма,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612201
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031