Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 12:15 - Четиво с продължение - Жената Пролет
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1081 Коментари: 0 Гласове:
0



Жената ПРОЛЕТ

image Жената, която принадлежи към пролетния тип, има в себе си нещо нежно и апетитно - независимо от вида на дрехите й и формата на тялото й. Нейната кожа е това, което наистина прави впечатление: светла, почти прозрачна, като че ли сияеща отвътре, но никога синкава, а по-скоро жълто-златиста. Някои жени "Пролет" имат тен с цвета на слонова кост, а у други кожата е покрита с леки лунички. Носталгичното сравнение с праскова е просто безпогрешно - скулите и бузите на много жени от този тип омат розово-прасковен оттенък. Някои даже страдат от това, че дори и при най-малкото вълнение се изчервяват забележимо. Ако жената от този тип има лунички, то от по-близко разстояние се оказва, че петънцата не са сиво-кафеникави, а златисти. "Пролетните" дами често имат много чувствителна кожа и изключително бързо изгарят на слънце.
imageМного от тях са блондинки - с ленено светли, сламено руси, светло бежави, бледо рижи или наситено медни коси. Този цвят, за който други жени прекарват дълго време при фризьора и се подлагат на множество процедури, за да го достигнат, у пролетния тип дами е по рождение. Като деца цветът на косата им е бил почти бял, но даже и с течение на възрастта да потъмнява, той никога не става сивкаво-пепелен, а съхранява златистия си блясък.

Какви очи имат пролетния тип дами?
Ето тук палитрата е доста голяма - от небесно сини, златисто лешникови до зелени очи. Изключително редки са случаите на тъмно кафеви или мътно-зелени очи.


Цветовете, които са най-подходящи за типа Пролет.

imageСветлите, ясни цветове - независимо дали са нежни или интензивни са идеални за жената Пролет.Размитите, неясни тонове не са подходящи - на фона на тена на кожата у пролетните дами те изглеждат блудкави. Това може да се каже и за всички прекалено силни и тъмни нюанси - те просто убиват нежния цвят на лицето.Като изключим това, пролетният тип може да носи цялата палитра цветове, но в подходящите оттенъци. Млечно-зелено, ябълково-зелено, жълто-зелено, изобщо всякакъв зелен цвят, който като че ли е огрян от слънцето. Топли жълто-бежави нюанси, коралово червено, пастелно розово, прасковено и кайсиево са все цветове, които разкриват красотата на пролетните дами. А наситено-розовото, искрящо оранжевото или цикламеното - напротив, превръща тена им в болнав. Тъмно-синьото пък ги прави скучни.
Пролетният тип би изглеждал чудесно с коси в цвят  на златисто-медно, меко-кестеняво или нюанс на млечен шоколад. 
Белите дрехи със златисти обшивки ги правят да изглеждат като истински принцеси. Това могат да бъдат блузки или потничета, а за абсолютно зашеметяващ вид - копринена рокля в цвят екрю със златисти орнаменти. Тъй като кожата на пролетния тип има лек, едва доловим естествен загар, много жени правяр фатална грешка, опитвайки се да го подчертаят с искрящо-бели дрехи, но именно този цвят вместо да ги направи по-мургави - тъкмо обратно - придава им "пергаментен" вид и ги състарява с няколко години.
Топлото бежаво и златисто-бежавото или, ако искате контраст - ярка аквамаринова блуза, биха подчертали загара ви много по-хармонично и красиво. Ванилово-сметановия цвят, оттенъкът на яйчени черупки биха ви отивали много повече от категорично бялото.
image Черното, особено в грима за този тип лице е табу, освен ако не е само очна линия и спирала, съчетана с прасковен руж и коралово червено червило. Черните като въглен сенки, плътно покриващи целия клепач ще ви накарат да изглеждате гротескно. Най-тъмните тонове, които може да си позволи жената Пролет са нежно-лилавото, светло-синьото и топло-шоколадовото. Но ако непременно ви се е приискало да си сложите нещо тъмно сиво, то нека е сребристо, останалите сиви нюанси категорично не са подходящи!
Гамата от ярки, свежи тонове, подходяща за дамите Пролет е завидно богата. Ако искате да изберете и съчетаете три цвята за вашия гардероб те мога да бъдат следните : небесно-синьо, кайсиево във всичките му оттенъци и деликатния цвят на златист пясък.






Тагове:   ЧЕТИВО,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1619320
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930