Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 18:20 - ХАРЕСАНО ОТ SAMORASLA.BLOG.BG - с благодарност! / 1 /
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1550 Коментари: 0 Гласове:
4






1:23 - ДОБРЕ ДОШЛИ В ЧЕТВЪРТОТО ИЗМЕРЕНИЕ!

Автор: samorasla Категория: Лични дневници   image
Прочетен: 8 Коментари: 0 Гласове:
    1
Последна промяна: 11:30


 

 

 

Ин Лакеш!
Това означава на маянски
:
«
Аз съм ти


„Както въздухът е атмосфера за тялото, така  и времето - е атмосфера на съзнанието. Тъй като всичко се случва в съзнанието, не е изненадващо, че атмосферата, в която живеем, е все по-замърсена, хората все по-объркани и болни – агресия и нетолерантност цари сред всиички възрасти и на всички нива на материалния ни живот. Онзи, който разполага с времето ни,  разполага и с нашето съзнание. Трябва да използваме времето си за да овладеем ума си! " Жозе Arguelles

 


Законът на Времето е всеобхватен. Той изразява пътят на човечеството  като еволюция на съзнание и възприятия. Задълбоченото изследване на календарната система доказва, че съществува връзка между ритмите на вселената с нивото на съзнание и духовност. От тук и извода, че календарът е мощен инструмент за привеждане на съзнанието в хармония с циклите на Вселената. Игнорирайки принципите на хармония между природа, числа и съзнание, човечеството постепенно се е изгубило в мрака на материализма, разрушавайки заедно с това биосферата на своята планета.

 

Естествената времева честота математически може да се изрази като постоянно съотношение 13:20, отразено в Календара Цолкин, чрез който се отваря Вратата към Синхронния порядък на времето. Съотношението 13:20 представлява взаимосвързана структура, наречена Вълнов модул (ВМ), изградена от 13 спектъра на пулсации, които произхождат от Центъра на нашата Галактика и 20 Слънчеви печата, с които се изразява ритъма на дихание на Слънцето. От всички календари, единствено Григорианският календар не е съгласуван с тези принципи тъй като е изкуствено създаден. В него присъства изкуствена времева честота, изразена в съотношение  12:60 (нееднакви 12 месеца : 60 минути). Без изначалните принциипи на хармония между природата, числата и съзнанието, човечеството се е изгубило в мрака на материализма, разрушавайки заедно с това биосферата на своята планета.

 

Защо? След като Луната се върти около Земята тринадесет пъти годишно? Нейните цикли въздействат  на хората и на  цялата природа сетивно и физиологично. В настоящия световен стандарт на сега използвания календарен месец не отговаря на никакъв физически закон или естествен цикъл в човешката система, а изразява движението на нашата планета около Слънцето, но с времево разместване, което въздейства пагубно върху човешката психика. Използването на 13-лунен календар е с древна история. Още друидите са използвали  Календар с  13 луни от 28 дни + 1 ден. И те не са единствените - инките, древните египтяни, маите и полинезийците - всички те са разделяли годината на 13 луни по 28 дни. Индианското племе Лакота са го използвали, олицетворен със символа на костенурката,  чиято черупка е от 13 плочки. Съвременната наука е открила, че дори делфините, отбелязват 13-лунното време със знаци, които нанасят върху зъбите си, разделени на 13 групи по 28 знака.
При Григорианския календар нелогични се явяват дори и наименованията на самите месеци: Думата "календар" идва от думата римската дума "календи" - така наречената книга,в  която записват месечни дълг и сметки за плащане. Освен това, макар че септември означава седем, в календара е девети месец. Март е кръстен на Марс, на римския бог на войната. Юли и август  пък носят имената на Юлий Цезар и Август.

Грегорианският календар, въведен през 1582 г. се отличава от предходния, Юлиански календар по разпределянето на високосните години.В Юлианския календар, всяка четвърта година е високосна и има един допълнителен ден през февруари. Той е възприет в различните страни по различно време, като този процес продължава почти три века и половина. Този процес допринася до наслояване на ритмичния дисонанс и съвсем конфронтира социалната синхронизация на планетарно ниво, което довежда пък до сблъсъци  между народи, слоеве, класи и партии.

Календарът от дванадесет месеца, които днес ние използваме, се състои от месеци с неравна дължина: 31 дни, 28 (или 29 дни), 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31,30,31.Когато  има подобно неравномерно измерване на времето, умът се изкривява, възниква дисхармония в човешката система, като неделима част от космическата, слънчева и галактическа цялост. Кой има интерес от такова объркване, от подобно дисхармонично същестуване на човечеството? Нека отложим отговора. А сега да помислим за промяна на календара в самите нас – като начало. Промяна на своето времето. Промяна на нашето състояние.

И така, за да възстановим своята хармония във времето,  хармоничните взаимоотношения между нас, хората, и със всички  планети, нужен ни е нов календар, синхронизиран с циклите на природата, звездите и галактиката. Такъв календар е Календарът на новото време, синхронометър, наричан още УНИВЕРСАЛЕН ГАЛАКТИЧЕСКИ СЛЪНЧЕВО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР.

 

 

 

13 Луни  по 4 седмици по 7 дни

 

Понед

Вторн

Сряда

Четв

Петък

Събота

Неделя

Ден

 

 

 

Дали

 

 

 

Сели

 

 

 

Гама

 

 

 

Кали

 

 

 

Алфа

 

 

 

Лими

 

 

 

Силио

Маянски ден

1

2

3

4

5

6

7

І седм.

8

9

10

11

12

13

14

ІІ седм

15

16

17

18

19

20

21

ІІІ седм

22

23

24

25

26

27

28

ІV седм

 

 

 

Корона

 

 

 

Базова

 

 

 

3-то око

 

 

 

Сакрал

 

 

 

Гърло

 

 

 

Сл.сплит

 

 

 

Сърце

Съотв.чакра

В съответствие със сегашния – грегориански календар, месеците и дните в него са както следва:

Първа луна: 26 Юли - 22 Август;
Втора луна: 23 август - 19 септември
Трета Луна: 20 септември - 17 октомври;
Четвърта Луна: 18 октомври - 14 ноември;
Пета Луна: 15 ноември - 12 декември;
Шеста Луна: 13 декември - 9 януари;
Седма луна: 10 януари - 6 февруари;
Осма Луна: 7 февруари - 6 март;
Девета Луна: 7 март - 3 април;
Десета Луна: 04 април - 1 май;
Единадесета Луна: 02 май - 29 май;
Дванадесета Луна: 30 май - 26 юни;
Тринадесета Луна: 27 юни - 24 юли.

25 юли се нарича  Ден извън времето и е определен за всеобщ планетарен празник.  Ден за прошка, медитация, молитва.

НЯМА ВРЕМЕ да чакаме учените да стигнат до съгласие, държавната машина да завърти стотиците си ръждиви лостове, чиновниците да изпишат по десетки томове документация. Няма време да убеждаваме по улиците хората - със закостенели разбирания или втурнали се в печалбарство: За тях времето е пари и няма как да ги убедим, че времето е духовна хармония и творчество.

Няма време!!! Затова нека всеки започне  спиритуаална работа със себе, със своите най-обичани близки и единомислещи приятели... Стъпка по стъпка. Спокойно, равномерно, не трябва да се насилва процеса. Като дишане в нестествено чиста среда, вслушвайки се в тялото си, в сетивата си, във вътрешния си глас.

Първа стъпка към индивидуалното синхронизиране на вашето естествено човешко състояние с цялата Вселена може да се окаже следното упражнение: Направете си сами 13 Лунен календар: Изчертайте си 13 таблици за 13-те Луни за 2010/ 2011 год. В таблицата под  всяка Лунна дата (1-28) напишете съответстващите дати от използвания григориански календар. Може да започнете  от 6-та Луна, с лунна дата 01, ден понеделник (дали). Тази дата отговаря на 13 декември 2010 от Григорианския календар.  Нанасяйки от тази дата нататък циклите по 28 дни, вие ще стигнете до 24 юли 2011 г. 25 юли както казахме вече е специална дата, за да продължите календара си трябва да започнете от 26 юли 2011 на която дата ще съответства отново понеделник (дали) 01 дата от 1-ва Луна на следващата Лунна година. Не забравяйте, че 1-ва Луна  започва  винаги от 26 юли на  която и да е година. Времето, което ще отделите за това занимание ще  е време  за вашата първа спиритуална синхронизация с Галактиката .Така, макар осакатени от силите на тъмнината, всеки от нас ще успее да се докосне до Светлината на Вселенската Любов. Приятна работа!

 

 

 

 

 ,





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1612206
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031