Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 13:15 - Четиво с продължение - Жената Лято
Автор: umma Категория: Други   
Прочетен: 1873 Коментари: 1 Гласове:
1



Жената ЛЯТО  

 

image Жените, които можем да отнесем към летния тип се срещат често. Този така разпространен тип може лесно да се отличи от останалите, тъй като за представителките му са типични леко синкавото подкожно сияние и по-скоро пепелен отколкото златист блясък на косата.
Има жени "Лято" , които са с нежно светъл, почти млечен цвят на кожата,а у други - напротив - румена, добре кръвоснабдена кожа на лицето. При самоопределението на типа най-големи затруднения  възникват при дамите с маслинов оттенък на тена, тъй като те изгарят доста бързо в следствие светлината на слънцето и кожата им бързо придобива кафеникав оттенък, но на тях им се струва, че е с леко жълтеникав  нюанс.
Ако имат лунички. те са по-скоро с кафяво-сивкав цвят и никога не са златисто-бежави, както при пролетния тип. Дори най-бледите жени "Лято" се сдобиват с тен завидно лесно и тогава кожата им придобива орехов оттенък (загарът на дамите "пролет" е по -скоро червен).
Представителките на летния тип доста често са недоволни от окраската на косите си и периодично експериментират с техния цвят. Даже пепеляво русите блондинки виждат цвета на косата си като сив.

image Ако дамите "Лято" в детството си са били с много светла коса, то това е бил по-скоро цвят платина, без нито един яйчно жълт нюанс.Някои от тях съхраняват този цвят, а у други с течение на времето, оттенъкът потъмнява и придобива пепелно-сивкав цвят. Но ако в следствие на слънчевите лъчи откриете в косите си меден нюанс, не бързайте да се заблуждавате - това е червеникавият пигмент, често срещащ се при европейците, след атака на слънцето.И само черните коси на азиатците придобиват истински син оттенък.

Какъв цвят са очите на дамите "Лято"
Най-често срещани са сиво-сините, светло-прозрачно-сините, сиво-кафевите и сиво-зелените очи, рядкост са орехово-кафевите очи. Характерно за летния тип е, че техните очи често са леко мътни - бялото в очите е лишено от чистота и блясък, то е по-скоро млечно и не констрастира осезаемо с ириса.

Най-подходящите цветове за типа "ЛЯТО"

Простете се завинаги с всички ярки и крещящи цветове! Възможно е вече инстиктивно да се усетили, че дрехи в неоново-зелено, искрящо синьо или ярко-червено могат да изглеждат сами по себе си изключително красиви и модерни, но превръщат вашия "карибски" загар в лилавеещо-синкав и ви състаряват поне с 5 години.

image Наистина ви отиват нежните, леки аристократични нюанси. Разгледайте гамата, изобразена в ляво - почти всички цветове изглеждат така, сякаш в тях е добавено малко сиво, като че ли розовото е леко припудрено с малко синкаво сребристо...Тук присъстват всички нюанси, които най-добре си хармонират с леко синкавото сияние на вашата кожа и сребристо-пепелния блясък на косите ви.
Това, което кара другите типове да изчезнат, при жените Лято - тъкмо обратното - придава им жизненост и свеж вид.На тях им отиват почти всички пастелни тонове, които съдържат нежни синкави или сиви оттенъци. Прасковеното, кайсиевото и "барбенско" розовото  не са никак подходящи, но пък розовото с цвят на филе от сьомга си пасва изключително добре с тена на кожата им - неговата наситеност зависи само до колко тенът е блед или по-мургав.
Навярно си мислите, че червеното не ви отива? Представете си поднос с плодове - малини, ягоди... Доматено-червеното, с неговия леко жълтеникав оттенък не е за вас, но пък наситеното малиновото ви прави да изглеждате наиистина неотразимо. Приглушеният, млечен цвят на пъпеш, като че ли е създаден точно за вас, а морковеното - да премахнете от списъка "цветове, които ми отиват". Ако ви харесва тъмно-червеното, с цвят на вишна - моля, заповядайте - тази краска е перфектната за вашия тен.
Всякакъв цвят на деним, дори и зеленикавият чудесно си хармонират с вашия цветотип.
Това, което трябва да запомните е да избягвате жълтото, защото на неговия фон, както и на морковеното, вие буквално изчезвате и първото, което се набива на очи не е лицето ви, а дрехата, която сте облекли - единствено можете да си позволите студено лимонено жълто и то в комбинация с подходящ грим.
Класическата комбинация - бяло и черно може да се допусне като изключение, но много по-хармонично за вас ще бъде съчетанието от хладно розово или нежно сиво-бяло в комбинация с наситено тъмно-синьо или сиво-кафяво.
Цветовата гама на лятото е прохладна и като, че ли покрита с димна завеса. Тук няма да намерите пронизително ярки цветове, но за това пък ще се наситите на красотата на пастелните тонове.
Като основни цветове, както в облеклото, така и в грима са извънредно подходящи приглушено синьото, прохладното, по-скоро сиво-кафяво и бледо-лилавеещо розово. Никога не използвайте наситени ярки и блестящи сенки или много тежък, тъмен грим ,защото резултатът ще бъде неприятен!


 


Тагове:   лято,   ЧЕТИВО,


Гласувай:
1



1. stix - Хубави съвети.
20.03.2010 13:23

Колкото по нежна е жената, толкова по ненаситени цветове трябва да носи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: umma
Категория: Други
Прочетен: 1620156
Постинги: 738
Коментари: 932
Гласове: 4263
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930